Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gubbklubbsmentalitet genomsyrar allt!

Annons

Svar till ”Patrick Skoglund”, 25 augusti.

Priset man betalar för att bo i Sandvikens kommun är inte så gulligt som själva kommunen: Du måste stå ut med gubbklubbsmentalitet! Överallt och hela tiden, gubbklubbsmentaliteten genomsyrar allt! Det senaste exemplet: Sandvikenhus nya ledning. Låt oss betrakta Patrick Skoglunds uttalanden när han svarar Gunvor Gunnarsson, som i en insändare ifrågasätter den enkönade gruppen.

”Med kompetens, inställning och tillgänglighet i artikeln i Arbetarbladet 20 augusti avses kriterier vid nyrekryteringarna som skett. Kompetens, att uppställda kompetenskraven uppfylls”.

Vilka kompetenskrav ställdes på ledamöterna, då? Och hur uppfyller var och en av dem dessa kompetenskrav? De har ju kompetens som det inte finns en enda kvinna, någonstans i världen, som kan matcha! (För mig betyder ”kompetens” bl and annat relevant utbildning. Gärna akademisk, eftersom högskolestudier inte bara innebär att man skaffar sig en utbildning. På köpet får man också bildning, allmänbildning och förmåga till kritiskt tänkande. Därför måste jag bara få fråga: vilken utbildning har du och vilken utbildning har ledamöterna? )

”Inställningen, att vilja bidra till att vår vision kan förverkligas.”

På vilket sätt uppfyller ledamöterna detta krav på ett sätt som ingen kvinna i hela världen kan matcha?

”Vilka personer med rätt kompetens som finns tillgängliga på arbetsmarknaden när rekryteringen genomförs.”

Vilket geografiskt område innebär ”arbetsmarknaden” för dig? Var- och hur letade ni?

Som invånare i Sandviken förväntas man nicka förstående åt sånt här. Man ska acceptera, gilla läget, inte bråka. Trots att detta är rena rama smörjan i form av dåliga ursäkter! Tur för dig, Patrick Skoglund och alla gubbklubbare, att Sandviken är en sån gullig kommun.

Cecilia Abrahamsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons