Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hållplatsen som X-trafik glömde

Annons

Ännu en dag full av förväntan inför vad som ska ske vid min busshållplats, för varje dag är händelserik. Jag kliver på vid Övermyra, hållplatsen efter Västerbergs folkhögskola mellan Storvik och Kungsgården. Det spelar ingen roll vilken buss jag väljer att ta på morgonen, alltid händer det något. Om det kommer någon buss förstås. Det gör det ju inte heller varje gång. Tre gånger de senaste fjorton dagarna har jag blivit stående länge. Men i måndags kom det en. Det var bara det att den gjorde en omkörning i hög fart mitt för busshållplatsen och såg inte att vi stod tre stycken där och tittade långt efter den. Tilläggas bör att det på just den sträckan är omkörningsförbud!

På tisdagen kom också en buss, men den hade för hög fart, precis som vanligt. Chaufförerna gasar upp efter Västerberg och tänker att nu är det fartsträcka fram till Kungsgården. Naturligtvis upptäcker de då inte en person iklädd reflexväst i tid för att kunna stanna vid busshållplatsen. Det resulterar i att man får springa fram cirka 25 meter efter vägen mot Kungsgården innan man kan kliva på. Det sistnämnda är ett mycket vanligt scenario, så även i tisdags alltså. Förra vintern, när det var snö, ska vi inte tala om. Då ville vissa chaufförer att jag både skulle skotta och sanda vid min hållplats. En tyckte att jag skulle synas bättre om jag stod uppe på snöhögen som hade skottats upp, en annan föreslog helt enkelt att jag skulle byta hållplats! Då skulle ju också problemet vara löst, för då kunde de verkligen få sin fartsträcka.

I dag är det onsdag och jag gör ett nytt försök att komma till jobbet på ett säkert sätt i rimlig tid. Bussen kommer ganska punktligt. En kvinna vid ratten saktar in fint vid hållplatsen och hejar glatt när jag kliver ombord. Jag sätter mig tillrätta och tar fram min bok. Då har jag plötsligt åkt färdigt, en resa på cirka 500 meter. Det är slut på luft i systemet säger chauffören som dock gör vad hon kan för att hålla humöret uppe på oss resenärer. Tjejen bredvid mig på bussen pustar och säger ”Inte nu igen, i måndags fick bussen slut på bensin i Barkhyttan!” Hörde jag rätt? Jag kliver av och tar mig hem igen för att hämta bilen. Kommer sent till jobbet ännu en gång. I morgon ska jag satsa på att åka buss för jag är i grund och botten en positiv person som tror på X-trafiks löften till sina resenärer.

Helena vid hållplats Övermyra, Storvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons