Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hälsans stig i Sandviken – mer riskfylld än hälsosam?

/

Annons

Vi Sandvikenbor har sedan decennier ett utmärkt stråk för promenader, joggning, löpning, cykelturer med mera. Hälsans stig ligger centralt och är flitigt använd. Vi är många som av bland annat hälsoskäl väljer att gå denna runda. Den är delvis fri från asfalt, vilket underlättar för oss med artros i höfter, knän med mera och många av oss går med stavar för att doktorn eller fysioterapeuten rekommenderat detta. Många äldre använder även rullatorer för att komma ut i naturen och man träffar även familjer med små barn.

Nu har det emellertid dykt upp en ny företeelse – cyklister på mountainbike, som verkar anse att denna stig är lämplig att träna på. I högsta fart flänger dessa nu fram och kryssar mellan barnfamiljer och gående på ett farligt sätt. Ingen som helst hänsyn tas till dem som sakta flanerar och kanske njuter av naturen. Jag har själv varit med om två incidenter, där man haft valet att trycka sig upp mot betongen, där stigen går under E16 eller att kasta sig i kanalen för att undvika krock.

I lördags blev måttet rågat, då vi var flera stycken ute på cykeltur/promenad. Vi mötte en man som hänsynslöst plöjde stigen fram. Paret före mig fick hoppa åt varsitt håll, själv var jag en hårsmån från att bli påkörd. 

Mountainbikecyklisterna har ju numera abonnemang på många av stigarna i Högbo, så varför cyklar de inte där? Låt Hälsans stig förbli den oas för oss som inte har möjlighet att enkelt ta oss upp till Högbo.

Vill uppmärksamma ansvariga på kommunen om läget innan det händer något. Är det för mycket begärt att Hälsans stig används på det sätt det är tänkt?

Motionär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons