Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Håna aldrig barn som tror att fiskpinnar kan simma

Annons

Många vuxna irriterar sig och hånar barn som tror att fiskpinnar är en fisksort. Enligt allmänbildningen ska man veta att fiskpinnar inte är en egen art.

Vad som mer bör tillhöra allmänbildningen är att päls inte är slaktavfall. Man gör inte en god gärning som ”tar hand om hela det dödade djuret”, att bära päls är inget annat än rent plågeri. Jag har också burit päls i vetskapen om att ”jag tog hand om hela djuret”. Känner mig i efterhand lättlurad. Det är bättre att veta än att tro. För plågeri kan aldrig vara coolt. Och det kan aldrig bli snyggt.

I pälsindustrin sitter djur i minimala burar och finns till för bara en sak. Att bli profit för pälsfabrikören. I det vilda fångas djur med smärtsamma saxfällor. Det är inte ovanligt att djuret biter av sig ett ben för att komma loss. Alltså tänk dig att bita av sitt ben för att komma loss. Rambo ligger i lä med sitt lilla syetui!

Om pälsallmänbildning rådde i världen skulle industrin behöva lägga ner. Och det skulle starta andra verksamheter i stället för detta utdragna plågeri.

Så håna aldrig ett barn som tror att fiskpinnar har fenor och kan simma. I alla fall inte om du bär päls.

Lilian Bäckman

medlem i Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons