Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har de bara öl och skoter att välja mellan?

Annons

Hej, signaturen ”Gunnar”, du som lägger goda ord för snöskoteråkarna i Åmot.

Din ton i insändaren stör mig. Du är giftig mot bybon som vågade höja sin röst och tala om att han/hon fått nog av buller och avgaser i sin närmiljö.

Luftrummet vi har är gemensamt. Tystnaden är neutral.

Ett exempel: Hundra åmotsbor är ute samtidigt och promenerar eller åker skidor. Inget annat hörs än samtal och kanske knarr under fötterna om det är kallt.

Alla dessa tänkta hundra åmotsbor får lov att lyssna till bara en enda snöskoters motorljud och dessutom kalla dagar inandas avgaserna. Avgaserna ligger då kvar vid marken, eftersom kylan bildar ett tak, fenomenet kallas inversion. Då kan onyttigheterna finnas kvar halvtimmesvis.

Du bryr dig om de unga – det låter bra. En fråga: Har de här unga personerna bara två val på sin fritid, att dricka öl eller att köra snöskoter? Det finns ju massor av aktiviteter som är mer positiva att ägna sig åt. Motorsporterna blir alltmer omoderna. Vi vet tillräckligt nu för att lägga dem bakom oss.

Det är olyckligt att motorintresserade föräldrar, företrädesvis män, fortsätter att sätta sina barn, företrädesvis pojkar, i samma spår som sina egna.

Gunvor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons