Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har du berättat för dina barn vart vi är på väg?

Annons

P G Gyllenhammar och Percy Barnevik är väl de enda kända direktörerna som erbjudits vd-ledarbefattningar utanför Sveriges gränser och som pressen skrivit om.

Hur kan då alla övriga bonusdirektörer i Sverige hävda att de måste ha svindlande höga löner med bonuspåslag, annars flyr de landet.

Här talar jag om herrar som tjänar 25–35 ordinarie heltidsarbetande arbetarlöner per år. Finns det någon okänd marknad som anställer och slåss om dessa förlustdrivande direktörer? Vad gör då vår regering?

Jo, de deltar i maktspelet genom att godkänna höjningar av avtalen inom de statliga företagen. Samma direktörer som redan fått rejäla skattesänkningar. Samtidigt har sjuka, pensionärer och arbetslösa fått det allt sämre.

Finns det något statsråd i dag som svarar på befogad kritik med nåt annat än: ”det här måste jag (vi) se över och tillsätta en utredning! Vi ska ha ett möte nästa vecka!”

Kanske är det så arbetslösheten ska sänkas i Sverige?

Alla i utanförskapet ska placeras i utredningar!

I dag verkar allt kunna skyllas på den globala ekonomiska krisen som utbröt hösten 2008. Den krisen skyller man ju på giriga chanstagande bonusjägare, både inom bank- och börsvärderingsinstitut. Men i Sverige hade skattesänkningar och bonussystem exploderat redan tidigare med regeringens påstådda nödvändighet för de rika.

Har någon hört våra styrande regeringsmedlemmar svara ja eller nej på någon kritisk fråga? Kanske måste de fråga statsministern först?

Men vad svarar han vid alla pressintervjuer – aldrig ja eller nej, utan talar om någon diffus översyn eller utredning och att han ska återkomma om ärendet. Och sen är det tyst om den kritiken!

Hur kan väljargapet krympa mellan regering och opposition, när vi pensionärer vet hur våra föräldrar upplevde klass-samhället under första hälften av 1900-talet?

Det måste finnas många fler än jag som ser hur regeringens målsättning är att återinföra ett samhälle med adel, borgare och bönder.

Det är bara fint folks barn som ska ha råd att gå i högre utbildningar och så vidare. Förmodligen kommer väl ”du”-reformen som infördes på 1960-talet också att försvinna! Du, som är pensionär som jag, har du berättat för dina barn vart samhället är på väg?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons