Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har landstingspolitikerna kapitulerat?

Annons

SVAR TILL ”Torbjörn Tuvesson”, 12 augusti

Med anledning av överläkaren Torbjörn Tuvessons insändare angående prestige, extrakostnader, visavi kärlkirurgin vid Gävle sjukhus vill vi, och säkert många med oss som haft turen att bli kärlopererade av skickliga och empatiska operatörer till ett gott liv, ge vårt fulla stöd för att få ha kvar kärlkirurgin i länet och utveckla den. Detta inte minst beroende på att vi för en gångs skull i länet ligger först med något positivt, vilket inte hör till vanligheterna. Då synes inte prestigen av småskurna ”potentater”, betalda dessutom av samhället, stå i vägen för en gynnsam och positiv utveckling.

Nej, kom upp ur sandlådan – ”nepotism” och kostnader och ett mänskligt lidande för att klia varandra på ryggen ska inte drabba/belasta skattebetalare. Med tanke på länets struktur, geografi, den industriella situationen, befolkningens åldersammansättning, utbildningsnivå med mera kommer det säkert framgent i ett skogslän att behövas många operationer. Varför då ödsla pengar till ett grannlän?

Dessutom är det sannolikt mest äldre av båda könen som nu och i framtiden behöver vård och vad innebär det inte av onödigt, mänskligt lidande, förutom kostnaden, att tvingas åka ytterligare runt 11 mil till Uppsala. Är det inte tillräckligt långt från Los, Ramsjö och Hassela etcetera. Det blir säkert sannolikt billigare med en ättestupa och den verkar inte vara långt borta med tanke på hur chefer agerar? Heder också åt Tuvesson som törs ryta till över tingens ordning. Han lär väl inte få någon löneökning på länge?

Man kan också fråga sig: Var finns de ansvariga landstingspolitikerna i denna fråga? Har ni kapitulerat inför tjänstemännens prestige?

Nöjda men nu rädda patienter – Bertil Eriksson/ Åke Nordal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons