Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har ni kattägare inget ansvar för era katter?

Annons

Snart kommer våren och med den kommer kattskiten. Jag bor i ett villaområde där det är väldigt många katter. I de tre husen med direkt anslutning till vårt hus bor det nio katter!

Alla som vet något om katter vet att de inte gör sina behov hemma, de gör dem hos grannen. Vad ska jag göra då för att slippa besvär med bajs i rabatterna och kiss på dynor och barnvagnar från grannens katter? Ska jag behöva ta in alla mina saker från min tomt när jag går in? Eller har kattägare något ansvar för sina katter?

I lagen över katter och hundar står det tydligt att kattägare och hundägare ska ha uppsikt över sina djur och se till att de inte ställer till med obehag för andra. Ändå har jag aldrig sett en kattägare som tar ansvar för sitt lösspringande husdjur.

Det måste finns några lagar för hur många lösspringande katter per hushåll man får ha i tätbebyggt område. Fem katter i ett hushåll är för mycket. Med de katter som finns hos mina närmaste grannar och alla de andra som finns i kvarteret blir det för många på för litet område. Det blir problem. Varför finns det inga lagar angående katthållning.

Jag vet inte varför jag ska plocka skit efter era katter, tvätta vagnklädslar och köpa nya trädgårdsdynor för att ni kattägare inte har den uppsikt över era djur som lagen säger att ni ska ha. Jag vet inte varför ni tycker att vi som inte vill ha våra ägodelar förstörda ska behöva förebygga och lägga pengar på att köpa saker som ska skrämma bort era katter. Ansvaret för era djur borde vara ert inte mitt. Jag låter inte min hund springa in på er gård och skita, än mindre kissa på era utemöbler.

Snart katthatare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons