Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Har personalen rätt att visitera när det larmat?

2,5 miljarder kronor. Så mycket sägs handeln kunna dra in extra, på grund av kronprinsessans bröllop. Victoria och Daniel kommer dessutom genom sitt bröllop att ha ett offentligt ämbete. Varför skulle staten inte betala merparten av bröllopskostnaderna?

Annons

Efter att ha läst insändaren om hur Willys förolämpade en trogen kund, butikschefens svar och de kommentarer som följde på nätet vill jag som kund ha ett klargörande.

Har verkligen butiksperonal rätt att göra en visitering av kund bara för att larmet gått?

Vad jag förstått måste man ha sett att ett brott begåtts för att hålla någon kvar och säkra det stulna.Om en butikspersonal håller kvar en och visiterar en utan grund är detta då inte straffbart, det vill säga att butiksperonalen utövar ett polisiärt uppdrag som kräver annan utbildning med mera?

Vad jag tidigare hört är inte ett butikslarm skäl nog för brottsmistanke utan någon måste även sett något. Detta just för att det är så vanligt med handhavandefel med dåligt avlarmade varor från just butikspersonal.

För Willys och andra butiker någon statistik på hur många procent av larmen som är stöldrelaterade?

Jag arbetar själv så att jag ser ett ställe med liknande larm som larmar ett par gånger i timmen men jag har aldrig sett något stöldförsök.

Om butikspersonal har rätt att utföra visitering av mig och min väska vill jag att det ska framgå innan jag går in i butiken.

Detta just för att jag ibland har konfidentiella arbetsdokument och en personlig integritet som jag vill ha respekt för.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons