Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hoppet står till kvinnorna

/
  • Starka kvinnor. Svenska kvinnor har mer än andra visat världen att de står för konliktlösning utan våld, menar insändarskribenten. På bild syns Maria-Pia Boéthius, Kerstin Ekman, Maj-Britt Theorin och Eva Moberg.

Annons

Upprop till Sveriges kvinnor, mor- och farmödrar, män, mor- och farfäder. I nästan tvåhundra år har Sverige stått utanför alla krig och sluppit sända sina söner och döttrar till krigsfronten.

Nu har förutsättningarna radikalt förändrats, så att svenska flickor och pojkar på order från medelålders och gamla män i EU och Bryssel måste strida på främmande mark i främmande land för att i första hand försvara EU:s stormaktsdrömmar och extrema marknadsliberalism. EU:s nya grundlag (numera Lissabonavtalet) har Sveriges regering och en majoritet av riksdagen sagt ja till.

Den innehåller en klausul som innebär att de anslutna länderna måste sända stridande förband till olika delar av världen om EU-kräver detta. I den nu avslutade försvarsutredningen finns det också med.

Visserligen påstår EU-fanatikerna att det inte är en tvingande skyldighet för Sverige. Men då försöker man som vanligt, när det gäller EU, att föra oss medborgare bakom ljuset. Om det inte är så, varför utrustar man en stridande insatsstyrka som kostar långt mycket mer än vi har sparat på vårt eget invasionsförsvar? Denna styrka (sägs det klart ut i Lissabonavtalet) ska på order från Bryssel, kunna sättas in var som helst i världen, med en radie av 600 mil från Bryssel.

Redan i Maastrichtavtalet (som folket inte heller fått information om) gav Sverige upp sitt nationella oberoende. I detta fördrag står klart och tydligt att när nationella (i det här fallet svenska) intressen strider mot unionens intressen så är det unionens intressen som gäller eller har företräde.

Denna skrivning finns kvar i Lissabonavtalet. Det innebär att svenska flickor och pojkar kommer att bli kanonmat i framtiden (detta har redan skett i ett flertal fall). Hur rimmar detta med att man försökt få oss att tro att EU är ett fredsprojekt?

Jag vädjar nu till bland annat Maria-Pia Boéthius, Maj-Britt Theorin, Kerstin Ekman, Eva Moberg, Agnetha Stark och Birgitta Hambreus att gå ut och bekämpa dessa galna män.

Kvinnorna var de som vann kampen mot EMU. Som man hoppas jag nu på er, men givetvis också på män som har tillräcklig mognad, när det gäller att hålla svensk ungdom utanför det vansinne krig innebär. Men också för fortsatt alliansfrihet och neutralitet.

De som nu vill skicka svensk ungdom som kanonmat och avdemokratisera Sverige är framför allt en samling äldre, omogna och gamla män, men också unga strebrar och karriärister, som inget lärt av historien utan fortfarande lever i tron att krig löser konflikter. Hade kvinnor som Inga Thorsson, Ulla Lindström med flera levat hade de med all säkerhet begärt utträde ur SAP om de inte lyckats övertyga sitt eget parti om detta vansinne.

Svenska kvinnor har mer än andra visat världen att de står för konfliktlösning utan våld. Låt oss fortsätta i den andan. Händelseutvecklingen i inte minst Irak och Afghanistan borde få de mest fanatiska krigsivrare att ändra sin inställning till krigiska lösningar på konflikter.

Nu måste ni kvinnor gå i spetsen för kampen mot dessa fundamentalister, inte minst i den svenska regeringen och riksdagen, för våra barn och barnbarns skull.

Allt för många män har ännu inte nått en sådan mognadsgrad.

Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons