Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur kan åklagaren skylla på medias tolkning?

Annons

Svar till ”Peter Olofsson” kammaråklagare i Gävle” 9 november.

Varför hänger kammar- åklagaren i Gävle ut journalistiken som manipulerande och varför just i Arbetarbladet? Dessa frågor är väldigt intressanta. Är det på grund av att detta par har fått empati och sympati i hela Sandviken och resten av Sverige? Är det så att åklagarmyndigheterna vill ge tvivel till alla som har stöttat detta par? Vad som framgår i media från Peter Olofsson är som en tolkning att dessa två är skyldiga. Hur kan man som åklagare skylla på medias manipulativa tolkning av ärendet?

Om det nu har funnits så mycket mer som inte har kommit fram i media. Den så kallade informationen som inte har framgått i media lär väl domstolarna har fått ta del av (”hemliga” informationen). Den informationen har jag svårt att tro att åklagarmyndigheterna inte har lagt fram till domstolarna. Det är väl domstolarna man ska kritisera i första hand. Då är det nog lättare att gå på media än att säga att domstolarna är inkompetenta.

Hade ärendet ägt rum i till exempel USA hade det varit helt okej att kritisera både media och juryn. Där är lagen att bäste man vinner oavsett om man är skyldig eller inte. Jag anser att vi i Sverige har ett bra rättssystem med kompetenta och rättvisa människor som tjänstgör i domstolarna. Om det hade varit din personliga åsikt, då kan jag tycka att du endast kunnat skriva under med ditt namn som privatperson och inte med din ställning i samhället.

Annika Hörnell

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons