Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur ska du skapa Sveriges modernaste myndighet nu?

I dag har flera LEAN-coacher helt öppet sagt att ”det är ingen idé att föra fram samma idé om och om igen, det fattas ändå inget beslut”, det skriver signaturen "Polisen som fortfarande inte säger vem jag är".

Annons

13 januari 2009 skrev Christina Forsberg ett svar till min insändare som lät så här: ”En viktig förutsättning för att lyckas i vår strävan att bli en attraktiv arbetsplats är att vi har en bra dialog. Den bygger på att båda parter lyssnar aktivt på varandra och tillsammans – i en konstruktiv miljö – försöker hitta en väg framåt”.

Efter svaret har Christina sjösatt ett LEAN-projekt. Det projektet skulle leda till att personalen skulle föra fram idéer som skulle gynna organisationen och effektivisera arbetet. Det slogs på stora trumman när projektet sjösattes. Detta projekt skulle lösa väldigt många problem, det var nästan som ett väckelsemöte. LEAN-coacher utsågs, de skulle coacha fram ideér, föra dem uppåt till beslutande chef, återkoppla till personalen och det skulle gå fort att fatta beslut och återkoppla. Det fullkomligt sprutade fram ideér, många var och är väldigt bra. Flera är fullt genomförbara och väl genomtänkta.

Tyvärr tog det stopp där, det fattades inget beslut, det lyssnades inte på personalens ideér. I dag har flera LEAN-coacher helt öppet sagt att ”det är ingen idé att föra fram samma idé om och om igen, det fattas ändå inget beslut”.

Jag har full förståelse för dessa personer, ingen skuld på dem, de har verkligen försökt. Vis av erfarenhet sa en del poliser redan när detta projekt kom att det skulle sluta så här, och de hade helt rätt.

Detta LEAN-projekt har i dag minst 50–60 idéer som ligger och väntar på beslut samt återkoppling. Säkert är siffran alldeles för låg. Detta projekt har fullständigt havererat och är numera ett ganska stort skämt hos personalen.

Detta beteende hos beslutande chefer rimmar väldigt, väldigt dåligt med Christinas svar 13 januari 2009.

Christina siktar på att skapa Sveriges modernaste myndighet. Hur ska du, Christina, lyckas med det när du inte ens kan få dina chefer att göra vad du vill att de ska göra, nämligen lyssna och fatta beslut.

Jag kommer att återkomma igen och igen och igen med mina insändare.

Polisen som fortfarande inte säger vem jag är

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons