Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur skulle ni i stan reagera på tvångsanslutning?

Annons

Jag bor i Engesberg på Norrlandet.

Efter alla insändare och andra kommentarer på tidningarnas insändarsidor funderar jag varifrån alla har fått att det bara bor ”rika” människor här på Norrlandet.

Jag bor i dag i ett hus som min farfar och min farfars far byggde som sommarstuga på 50-talet, men är ombyggt av farfar till ett åretrunt-hus.

Jag köpte huset för cirka ett år sedan av farfars dödsbo, observera till marknadspris! Detta gjorde jag för att få en boendekostnad jag kunde leva med.

Jag är medelinkomst- tagare som många av mina grannar här på området. Varken jag eller mina närmaste grannar har råd med en kostnad för VA på 500 000 kronor. Sedan måste man räkna med att det tillkommer en kostnad på cirka 100 000 kronor för arbeten på tomten och inkopplingen till huset. De flesta här ute är just medel- inkomsttagare. I dagsläget kan inte ens kommunen säga att kostnaden kommer att stanna där!

Jag kommer i så fall bli tvungen att sälja släkt- huset, förhoppningsvis med plus minus noll, om det ens är någon som vill köpa huset när de vet att en kostnad på 500 000 kronor tillkommer till köpesumman.

Visst finns det folk här ute på Norrlandet som har pengar, men det gör det även i Bomhus, Andersberg, Sörby, Sätra och så vidare.

Hur skulle ni i stan reagera om ni skulle bli tvångsanslutna till VA-nätet för 500 000 kronor?

Nu har ni fördelen att nya hus ”i stan” betalar 60 000 kronor! Varför ska vi betala 440 000 kronor mer?

Kenneth, Engesberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons