Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tänker trafikplanerarna i Gävle?

/

Annons

Hur tänker trafikplanerarna i Gävle? Den senaste tveksamheten är att ta bort cykelbanan på Drottninggatan, förmodligen Gävles mest trafikerade, vilket bevisas av alla överfulla cykelställ från Nian till stationen. Tyvärr blockerar fotgängarna cykelbanorna utan hänsyn, trots att de har breda gångbanor.

Planerarna vill göra Gävle till en cykelstad och då tar man bort cykelbanan!

På den smala Kyrkogatan får cyklisterna köra mot körriktningen och då tvingas de upp på trottoaren vid möten. Följden har blivit att cyklisterna kör mot körriktningen på alla enkelriktade gator i Gävle.

Parkeringen vid Frimurarorden kommer Elite Grand Hotel att helt ta över, alla gamla hyresgäster är uppsagda. Kyrkogatan fram till parkeringsinfarten har dubbelriktning, vilket innebär att många bilar fortsätter hela gatan mot körriktningen.

Stoppförbud har införts, men dagligen parkerar många bilar på de två gamla platserna och det blir tusentals kronor i parkeringsböter i onödan. Sätt upp förbudsskylt och skylta bättre, ta helst bort den tokiga enkelriktningen som bara har tillkommit för att hotellets gäster lättare ska hitta parkeringen.

Trafikant, Gävle

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons