Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hur tror ni pensionärerna känner sig i dag, Folksam?

Folksam gör många pensionärer besvikna genom att ensidigt säga upp grupplivförsäkringen med PRO:s medlemmar.

Annons

Från 1 januari 2010 erbjuder man inte nya medlemmar att teckna denna försäkring. De medlemmar som har en grupplivförsäkring kommer att kraftigt känna av denna förändring från 1 januari 2011.

En som har tecknat sig för ett halvt basbelopp som i dagens läge är 21 200 kronor får detta belopp sänkt till 12 000 kronor till de/den efterlevande den dagen hon/han avlider. Anledningen är att alltför många yngre pensionärer inte är intresserade av försäkringen. Men varför ska de äldre medlemmarna få en så kraftig förändring?

Av PRO:s drygt 405 000 medlemmar har 120 000 denna försäkring och har haft den under 15–20 års tid. Hur tror ni i Folksam dessa känner sig efter det brev som ni skickat ut för en tid sedan. Den som ansvarar för utskicket avslutar brevet med ”du är en värdefull kund för oss och vi i Folksam är måna om att du har ett bra försäkringsskydd. Jag hoppas att du har full förståelse för att vi genomför dessa förändringar”. Prata om cynism! Vad denna förändring får för ert försäkringsbolag i framtiden kan man bara sia om, men sämre PR kan ni inte få. Törs någon teckna försäkringar hos er i fortsättningen, jag betvivlar detta starkt.

Tord Öquist

ordförande i PRO Ockelbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons