Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingår det ambulans i högkostnadsskyddet?

Annons

Om jag åker färdtjänst och begär chaufförservice får jag hjälp av taxipersonalen. Det kostar inget extra om jag har det i mitt färdtjänstbevis och säger till vid beställning.

Om jag däremot åker sjukresa till sjukhus/hälsocentral och ber om hjälp vid beställningen får jag som svar att det har vi inte behörighet att lova eller säga till om.

Innebär detta att jag om jag inte tar mig ut till bilen själv måste ringa efter ambulans för att få hjälp ut ur hemmet vid läkarbesök och hur tar jag mig in vid hemkomst?

Nu finns det tack och lov hjälpsamma chaufförer som tydligen hjälper på eget bevåg. Tyvärr finns det även chaufförer som knappt öppnar dörren till bilen, har åkt med en som har en käpp att putta upp och stänga dörren med.

Jag hoppar för närvarande på ett ben som jag inte får stödja på cirka tolv veckor framåt i tiden och ska på läkarbesök några gånger under tiden.

Samåkning sker mellan färdtjänst och sjukresor men med olika förutsättningar.

Eller är det så ordnat att man måste vara helt frisk för att åka sjukresa trots vårdgivarintyg?

Ni som sitter och beslutar, tänk lite längre, vad det får för konsekvenser. Annars bör ni ställa era dyra platser till förfogande till dem som begriper hur det ska fungera för den enskilde individen och inte på ett papper.

Tyvärr är jag inte ensam i denna situation. En del kanske har någon anhörig som kan hjälpa till ut till bilen, men så är det vi som får förlita oss på snälla grannar och chaufförer. Är det inte självklart att man vid sjukresa får den hjälp man behöver? Vården i Gävle har jag för övrigt mycket att säga om. Men jag börjar bara med en liten sak för er bestämmande men en stor sak för oss som drabbas.

Tacksam för svar om jag måste begära ambulans vid nästa sjukhusbesök. Ingår ambulansresorna i högkostnadsskyddet?

Sally Molin Larsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons