Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE Är det verkligen en dröm att sluta jobba och börja snåla?

Annons

Svar till Ensamståendes insändare 2Angående artikeln om familjen Lindberg – hur blir jag ekonomiskt oberoende?":

För det första kan inte en ingångslön på 26 000 kronor brutto bli 19 300 brutto.

Kan det vara en dröm att leva på 240 000 kronor för en familj på fyra personer att leva på? Är det en dröm att sluta jobba? 19 300 kronor är bra mycket mer än många har att leva på och din budget går ju ihop. 500 000 kronor i studieskulder visar att du med den lånade summan valt fel utbildning. Kanske du valde så som är vanligt idag att allt ska vara kul utvecklande etc.

LÄS OCKSÅ: Paret som hoppade av ekorrhjulet vid 40 – så blev de ekonomiskt oberoende

Det fanns i min ungdom ett talesätt: "Hittar du ett jobb som är 50/50 har du lyckats bra"!

Att med en så stor låneskuld inte lyckats få upp lön mer än till 26 400 kronor känns svårt det kan jag förstå. Sen kan jag tycka att målet som i artikelns fall belyser, 4 procentregeln, är snålt. Snåla kan vi vara men vad ska vi ha kapital till om det inte berikar vårt dagliga leverne?

Ett arbete är mycket mer än önskan att inte behöva gå dit, arbetskamrater social samvaro etcetera. Personligen skulle jag aldrig byta dessa mot att leva på 24 000 kronor i månaden. Naturligtvis finns ju kapitalet kvar men vem ska ha det? Barn eller barnbarn? Ska vi som föräldrar alltid kratta till våra barn? Är inte vi själva värda att använda våra "surt" införtjänade kronor på vår bekvämlighet om möjlighet finns?

Olika faller livets lotter och din redovisning ser riktigt bra ut det är bara inkomsten som behöver höjas. Många av oss 60+ har förutsättningen vad gäller kapital men skulle hellre jobbat kvar om det inte varit för den diskriminering som förekommer i dag. Din bruttolön har utvecklingsmöjligheter!

gubben i lådan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons