Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: M är inte pålitliga i sjukvårdspolitiken!

Annons

Många undrar hur Moderaterna ska förhålla sig till Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna. Blir det ett närmare samarbete i ett konservativt block? Det finns nu ganska tydliga tecken som pekar i den riktningen. För bara någon månad sedan krävde M att ett så kallat tiggeriförbud ska införas i Gävle. SD och KD visade sin gemensamma uppskattning och stöttade förslaget. Även i Sandviken har M krävt tiggeriförbud.

Nu rapporterar Arbetarbladet att M och SD går vidare och även kräver att Region Gävleborg går in och registrerar kostnader för sjukvården att ta emot och vårda papperslösa människor. M och SD begär registrering om varifrån dessa människor kommer, var de fått vård någonstans i länet och för vilka sjukdomar.

Tänker man sig att läkarna och sjuksköterskorna på golvet ska tvingas föra register över härkomst och diagnos, räkna på vad just den här gruppen kostar och sen föra vidare uppgifterna till ledningen? Vad planerar M och SD att använda registren till i nästa steg?

Arbetarbladets reportage visar också att den nya M-politiken i sjukvården öppet bryter mot Patrik Stenvards (M) alla löften före valet, att inte ha med SD att göra. M är inte pålitliga eller konsekventa i sjukvårdspolitiken!

Kanske är det just så här som det nya blocket tar form: politisk värdegemenskap och samverkan i fråga efter fråga tills det plötsligt är ett faktum, snarare än med raka och öppna besked från M. Vad KD och SD helst vill är redan uttalat och välkänt.

Gävlebon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons