Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE Treklövern hjälpte mig till anställning

Annons

Jag fick efter många år av psykisk ohälsa tips av en läkare om Treklövern. Jag tackade ja till att gå dit på ett studiebesök.

Väl på studiebesöket kände jag att jag respekterades och inte dömdes för mina besvär. Fick träffa den som skulle bli min fasta samordnare. Vi satt och pratade en stund och sen visades jag runt i lokalerna och de olika stationer man kunde vara på. Snickeri, möbelrenovering, kafé, matlagning, bakning och hantverk.

LÄS MER - INSÄNDARE: Treklövern kommer att finnas kvar – i nya lokaler

Från början var det mycket svårt att komma dit och vara där, men tack vare tryggheten att få vara som man är där så gick det lättare. Jag var först en period på snickeriet, sen på möbelrenoveringen och en liten tid i kaféet. tack vare att jag fick ta min tid där och med alla trygga samordnare och handledare lyckades jag våga och orka, ut och testa ett jobb utanför Treklövern. Då fungerade det inte för mig med det jobbet. Det blev för jobbigt och jag mådde sämre. Fick då ganska snabbt komma tillbaka till Treklövern och fortsätta i trygghet att jobba med mig själv. Den här svängen resulterade slutligen i en anställning, som jag aldrig skulle fått om det inte vore för Treklövern. Jag som trodde att jag aldrig mer skulle orka jobba.

Nu har jag läst och hört om Treklövern, hur det håller på att ändras. Jag blir uppriktigt orolig och ledsen för de som måste gå i detta otrygga nu. Jag hoppas verkligen att ansvariga för detta kan tänka om i hur upplägget ska vara, för som det är nu känns det som en katastrof.

En före detta deltagare och en före detta blandmissbrukare som hade grovt självskadebeteende på flera olika sätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons