Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE Vad ska hända med alla som är i behov av Röda Korset om beslutet om stängning står fast?

Annons

Nu känns det nästan som att högre beslutsfattare har bestämt att Röda Korsets huvuduppgift ska vara att skänka deras inkomster till hjälp utomlands i första hand. Kan det verkligen stämma? Och om pengarna inte räcker till det, då kan man gladeligen säga att konkursen står bakom hörnet och lurar? Är det så simpelt? Ska vi vända ryggen mot våra medmänniskor på hemmaplan? Är det humant?

Att redan nu prata om en eventuell konkurs i framtiden är knappast stärkande för framtidstron eller hur? Vad är vitsen med att göra det? Ska det fungera som skrämseltaktik? För vem i så fall? Hyresvärden? Kunderna? Vilka?

LÄS MER: Röda korset stänger butiken på Brynäs: "Om det fortsatt hade det slutat med konkurs"

Röda korset Kupan på Brynäs, Gävle.

Några ledord som är aktuella inom hela organisationen Röda Korset är bland annat ”ju fler vi är tillsammans desto mer kan vi förändra” och att ”stå upp för medmänskligheten”.

Till beslutsfattarna i Stockholm - Upp till bevis! Vad behövs för att ni ska lyssna på oss och även ge oss tid att agera för våra medmänniskor? Snälla! Ge oss tid att kunna hjälpa till. Stoppa stängningen! Ge oss en ärlig chans att hjälpas åt och arbeta tillsammans för Röda Korsets bästa här vid Brynäs centrum.

Erja L

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons