Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte sjuk längre – bara lat!

Annons

Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen skickar individer på rehabilitering utan information om vad denna gäller. Ingen information fanns om företaget som anlitades som konsult för en rehabilitering. Inte ens en broschyr.

Vid förfrågan gavs svaret att ”det får du reda på när du är där dag 1”, alltså måste man tacka ja till något man inte vet ett dugg om.

Det kanske kan vara trevligt om man bokat en hemlig bussresa som startar klockan åtta en förmiddag och slutar 19.00 med hemresa och avsläpp vid den egna busstationen.

När man tvingas tacka ja till en rehabilitering hos Försäkringskassan vet man inte vad man ska på i tolv veckor utan man köper alltså grisen i säcken. Man får ett sms från arbetsförmedlingen där det står: ”Infinn dig kl. 8.00 på gatan X den datum”.

Allt annat ska avbokas, inskolning på dagis av yngsta barnet och en begravning samma vecka på fredag, annars blir man utan ersättning. Är man föremål för åtgärder har man tagit en paus i livet!

Ingen hänsyn tas heller till det funktionshinder som gör att man har varit/är sjukskriven. Alltså är man inte sjuk längre utan bara lat!

Varför inte hämta upp alla på ett lastbilsflak, kör runt i stan och plocka upp oss vid vägkanten och dumpa oss ute i någon koja i skogen.

Eller en enkel resa på Ålandsbåten med ett snabbt avhopp någonstans mitt ute i skärgårdsmiljön med minst fem kilometer till närmaste kobbe.

Den som orkar kan simma iland, annars blir det en lat mindre som äter för skattebetalarnas pengar.

Är det meningen att jag ska ha betalat skatt i 25 år för att medelklassen ska få rut- och rotavdrag eller att de som arbetar ska få skattelättnad igen?

Men när pengarna jag investerat i min socialförsäkring i 20 år inte kan komma mig tillgodo utan ska ges till att dem som redan har arbete ska få rent och snyggt till slavpriser på min bekostnad, så de får mer kreativ fritid och som dessutom är fullt friska, då är det dags att kasta in handduken.

Knyttet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons