Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inte utan min Iphone?

Annons

Hur skulle livet existera utan mobiltelefoner (Iphone, Ipad)?

Bara det att kunna prata i sin mobiltelefon, exempelvis när jag står i en kö på affären, i rulltrappan, sitter på ett tåg, flyg elller kör bil. Det är då jag klarar av många viktiga saker, exempelvis vad vi ska äta, jag kan kolla med barnen att de tagit på sig vantarna, ringa till någon och tala om att nu sitter jag på bussen. Får jag inget svar, så skickar jag naturligtvis ett sms så ingen går miste om denna viktiga information.

När jag går till affären som jag varit trogen i tio år kan jag på min telefon se en karta som visar vägen. Äntligen får jag verifierat att jag går/gått rätt väg under dessa tio år. Brukar även visa denna förträffliga information för dem jag träffar efter vägen. Har de inte tid att stanna skickar jag dem ett mejl, naturligtvis via min telefon. Och tänk så underbart att på sin telefon kunna avläsa den dagsaktuella temperaturen där man befinner sig. Förvisso fick jag in Atens temp en dag, + 18 grader, vilket gjorde att min klädsel blev fel den dagen.

Värst är att resa med flyg. Tänk er en inrikesflygning på en timme. Vi blir alla tvingade att sitta med avstängda telefoner, vi har alla ångest.

En och annan orkar med detta trauma bättre än andra, det är dem som kan få iväg ett sista viktigt meddelande om att ”vi har gått ombord och ska snart lyfta”, men då måste man vänta till flygpersonalen sitter fastspända. När planets hjul nuddar landningsbarnan kvittrar signalerna igång, äntligen kan vi kolla på alla de sms som vi inte haft möjlighet att läsa under en hel timme! Kan låta trivialt, men under senaste resan hade jag ett viktig sms från SAS som bekräftar att planet jag åkte hade gått i tid! Bra att veta, för då visste jag att jag skulle hinna med tåget!

Så i diskussionerna om framtida dödshjälp måste man inte bara ta ställning till om en respirator får stängas av, man måste veta: Kan vi slå av personens mobil/Iphone/Ipad?

Ironiska Gille

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons