Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag är inte nöjd med att hälsocentralen lades ner

Annons

Jag läser att vi i Österfärnebo skulle vara nöjda med att man lagt ner hälsocentralen och undrar hur man kan påstå det? Vilka har tillfrågats?

Ser i artikeln att journalisten fått den uppgiften från politiskt håll. Det kanske inte alltid överensstämmer med sanningen. Politiker tolkar väl resultat till sin egen fördel eller till fördel för redan tagna beslut, särskilt obekväma. Kan inte påstå att jag är nöjd med att vi blev fråntagna hälsocentralen. Det känns otryggt att inte ha möjlighet till vård på orten. ”Halvakuta” problem kan det vara bråttom med. Det är trots allt 2,5 mil till Hedesunda och endast ett fåtal bussar som passar i tid. Bussarna går dessutom från Gysinge.

För de som behöver färdtjänst har det blivit mycket dyrare att gå till doktorn i och med resan. Ambulans ringer man efter vid livshotande tillstånd, inte i onödan, för smågrejor.

När man ringer till hälsocentralen får man vänta tills de ringer upp, man får inget svar direkt. Det fick vi här förut. Vid samtal till sjukvårdsrådgivningen,1177, får man tala om för dem att vi ”tillhör” Hedesunda HC. Det vet de inte.

Fortfarande har ingen ekonomisk och social konsekvensanalys presenterats. Till exempel måste man som förälder ta ledigt från sitt jobb (ofta på annan ort) för att följa med sitt barn till tandläkaren i Hedesunda. Det har att göra med att man, när man lade ner tandläkarmottagningen här, lovade att barn och gamla skulle få sina tänder undersökta på hälsocentralen under några veckor varje vår. I och med nedläggning av den försvann den möjligheten. Konsekvens: tid tas från förvärvsarbete, var och en åker bil till Hedesunda, kanske flera gånger. Förr kunde barnen gå själva från skolan i Österfärnebo och få tänderna undersökta.

Och, till sist, om landstinget driver den nya hälsocentralen på Gävle strand undrar jag hur det kan gå runt?

Maria Brook,

Österfärnebo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons