Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag blev ett namn i datorn som ingen ansvarade för

Annons

Min upplevelse av psykiatrin är att mediciner skrivs ut, sjukskrivningar skrivs, men att ingen uppföljning görs.

Jag har fått doser på mediciner ändrade, men psykiatriker följer inte upp om den nya dosen fungerar.

Jag sjukskrivs i två månader i taget, det är att leva i en konstant stress för jag vet inte vad som ska hända med mig. En del i min diagnos är stresskänslighet. Efter flera år med återkommande depressioner tog jag kontakt med en hälsocentral. Jag hade länge förstått att jag inte var glad och ledsen som de flesta andra. Efter några samtal och tjat fick jag till sist den remiss jag ville ha till allmänpsykiatriska öppenvården.

Efter en första utredning med en kurator blev jag tilldelad en psykiatriker för att få diagnos och mediciner. Han bokade regelbundet in besök för uppföljning av mediciner och sjukskrivning. Efter en tid tog denne psykiatriker tjänsteledigt.

När det var dags för nästa uppföljning fick jag träffa en underläkare. Efter det besöket fick jag inte någon mer uppföljning. Jag blev ett namn i datorn som ingen läkare ansvarade för.

När sjukskrivningen tog slut blev jag orolig och stressad, ovissheten försämrade mitt mående.

Försäkringskassan informerade om att jag var den som skulle ha koll på att få träffa läkare innan sjukskrivningen tog slut. Ringde psyk och det fanns en återbuds- tid som jag fick. Den tredje doktorn som jag nu träffade förstod vikten av att ha regelbunden kontakt. Som psykiatriker vet han att stress försämrar sjukdomen. Följande månader fick jag två kallelser och ett telefonsamtal. Sedan passerade två månader med utebliven kontakt. Min sjukskrivning tar slut. Följer Försäkringskassans riktlinje och ringer en vecka innan för att få en tid. Jag hade ju blivit lovad att inte bli bortglömd igen. Får besked att jag står på en väntelista. En vecka efter att sjukskrivningen är slut ringer jag igen. Då står jag inte längre på någon väntelista. Psykiatrikern i fråga har inga patienter i Gävle. Han arbetar i en annan kommun.

Fortsättning följer

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons