Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag bojkottar banker utan kontanthantering

Alla borde bojkotta Swedbank. Jag har avslutat mitt konto där. Banker ska finnas för service åt kunderna.

Annons

De kan inte begära att alla människor ska skaffa kort och stå och köa till bankomater eller i affärer med massa folk bakom ryggen, eller betala med kort. Det är som gjort för att folk ska bli bestulna. Ni borde vara glada att ni har ett arbete tycker jag. Jag vill välja själv. Jag vill gå in på banken och sätta in och ta ut pengar. Inriktar sig Swedbank bara till väldigt rika personer? Det verkar så, för de struntar i småfolket som inte har så mycket pengar. Man kan inte tvinga på gamla och kanske yngre kort och inte heller datorer för att betala räkningar med. Folk ska få välja själva om de vill ha kort eller ta ut och sätta in pengar på banken. Nej, hoppas ni går i konkurs, Swedbank. Tacka vet jag Nordea, jag tycker om den banken. Men som jag såg i tidningen i torsdags kanske Nordea i Gävle ska göra likadant. Då avslutar jag mina affärer och konton där och jag hoppas att många gör likadant. Tur då att Handelsbanken finns, hoppas de får många nya tacksamma kunder när de kommer till en bank som ger service, för då flyttar jag över mina konton dit och jag hoppas många gör detsamma.

En som vill fortsätta ta ut och sätta in pengar på bankerna!

SVAR DIREKT:

Swedbank har under en lång tid sett att kundernas beteende har förändrats. Samtidigt som uttag av pengar minskar på kontoren och allt fler hanterar sin vardagsekonomi via vår telefon- och Internetbank ökar efterfrågan på kvalificerad rådgivning.

Vi tror att det är viktigt att kunna tillgodose dessa behov och i dag finns en rad alternativ för de flesta kontantärenden som i dag sker på kontor. Genom samarbeten mellan oss och butiker kan man i dag hämta ut pengar vilket är bra för butikerna som då blir av med sitt kontantöverskott. Våra uttagsautomater finns också kvar. Vi tror inte på ett helt kontantlöst samhälle under överskådlig tid men det finns mycket att vinna på att aktivt minska kontanthanteringen i samhället. Framför allt är ett minskat kontantbeteende bra inom tre viktiga områden:

Trygghet och säkerhet. Varje dag begås mer än 20 rån i Sverige. Oftast drabbas privatpersoner, men butiker och banker utsätts också. Om vi kan minska mängden kontanter i samhället blir det en tryggare plats för alla. Vi vill göra det svårare för rånarna och enklare för alla oss andra med att minska mängden kontanter i plånböcker och kassor. Vi vet att våra kunder tycker att det är enkelt, bekvämt och tryggt att betala med kort. Dessutom är det så att den som blir av med kontanter får sannolikt inte tillbaka dem, men om du blir av med ditt bankkort går det snabbt och enkelt att spärra.

Miljö. Kontanthanteringen belastar miljön. Framför allt är det transporter av sedlar och mynt runt om i hela landet som får negativa miljökonsekvenser.

Bara inom Swedbank leder transporterna till att drygt 700 ton koldioxid släpps ut.

Kostnader. Hanteringen av sedlar och mynt kostar enligt Riksbankens beräkningar samhället cirka 11 miljarder kronor per år. Kan vi tillsammans med våra kunder bidra till att dessa kostnader minskas vill vi gärna göra det.

Vi som jobbar i Swedbank förstår att det påverkar våra kunder när vi tar bort kontanterna och vill gärna hjälpa dig att hitta det alternativ och de lösningar som passar dig.

Välkommen in till oss!

Peter Kollin, kontorschef Swedbank

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons