Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag önskar att andra kunde ta efter

Annons

Storskalighet och strukturrationaliseringar gör att döden förvandlas till ett slags slentrian inom vården. Så förhöll det sig när min pappa avled på sjukhus för ett antal år sedan. Jag har det fortfarande i bittert minne. Födelse och död utgör ju livets stora processer och bör respekteras.

Därför är det med värme jag tänker på bemötandet från er – undersköterskor, kökspersonal och sjuksköterskor – ja, alla, som arbetar på servicehuset Hantverkarn i Hofors. Min mamma hade förmånen att avlida i sitt hem på servicehuset 30 juni i år. Den respekt och omtanke ni visade min mamma och oss anhöriga kommer jag alltid att minnas med värme så länge jag lever.

Den dagen och under dagarna som följde i samband med utflytten kom ni fram och beklagade sorgen. Jag slapp höra floskler som att ”ja, hon var ju ändå så gammal.” Ingen förföll till konventionella fraser. Allt var äkta och fint.

I samband med mammas bortgång blev jag medveten om att ni verkligen ser dem ni arbetar för och att ni såg min mamma. Ärligt talat hade jag aldrig reflekterat mycket över det förut.

Jag skulle önska att andra inom den svenska vården och äldreomsorgen på de platser där det verkligen brister kunde ta efter ert föredöme.

Den här goda upplevelsen av en anhörigs död och ert uppträdande i samband med den delar jag med andra. Det tycker jag förtjänar att nämnas.

Tack, allesammans.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons