Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag skulle skämmas om jag vore ert barn

/


Det är otroligt ofräscht när ni rökare står och röker på offentliga platser där allt folk står.

Annons

För det första tycker jag att det är otroligt äckligt att andas in röklukten, man blir illamående av den och man vill nästan kräkas. Det är ju också lika farligt att andas in röken som att röka cigaretten. För det andra slänger de flesta som röker cigaretten på marken, i stället för i de dolda, nästan osynliga askkopparna. Eftersom ingen ser dem slänger man fimparna på marken i stället och detta leder till att det ligger fimpar överallt!

Det blir inte bara smutsigt, det är också dåligt för miljön! Vi måste göra en förändring, och att slänga fimparna i askkoppar skulle vara ett stort steg.

Eftersom nästan ingen gör det har jag ett förslag: Inför rökområden och förbjud rökning på många offentliga platser. Vid de här rökområdena ska det finnas tydliga askkoppar som man ser så att man kan slänga fimpen efter sig.

Tänk vad mycket fräschare att kunna gå omkring utan någon vidrig röklukt och inga fimpar som man trampar på som ligger överallt på marken. Till sist undrar jag angående er föräldrar som röker: Är ni bra förebilder för era barn genom att röka och förstöra era lungor? Dessutom på en offentlig plats där alla går förbi och känner stanken av den otrevliga lukten?

Jag skulle skämmas om jag vore ert barn!

Elev, Söderskolan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons