Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tar er frustration på största allvar

/

Svar till Personalen på demenscentrum, 11 maj

Annons

 Vi vill självklart vara stolta över vår demensvård. Det ska finnas särskild kompetens så att vården kan anpassas till individen – och miljön ska självklart inte orsaka besvär, för någon. Men, det gör den just nu.

Er frustration och oro har jag full förståelse för och jag tar den på allra största allvar.

Sedan vi upptäckte problemen på Östangård har vi genomfört mängder med åtgärder – och febril aktivitet pågår just nu: inventering av alternativa lokaler, erbjudande om hälsoundersökningar, kontakter med brandskyddsmyndigheten, ny riskbedömning av företagsläkaren, förstudie och projektering, för att nämna några exempel. Viss verksamhet har vi haft möjlighet att flytta redan, tyvärr inte allt.

Att det pågående arbetet inte kommit er till del på önskat sätt, det är tydligt på flera sätt.

Ni tydliggör att den viktigaste frågan är att få reda på när ni kan lämna de besvärande lokalerna. Datumet kan inte ges i dag, hur gärna vi än skulle vilja. Vår leverantör arbetar nu med alternativen. Två medarbetare ingår i projekteringsgruppens arbete. Riskanalys och konsekvensbeskrivning, i samarbete med personal och fackliga ombud behöver genomföras innan beslut fattas.

Då vi upptäckte problemen i januari upplevde jag att vi hade en mycket god dialog, där era, såväl som anhöriga och närståendes perspektiv ledde oss vidare i vilka åtgärder vi nu går vidare med. Sedan januari har vi genomfört fyra större möten och flera arbetsplatsträffar.

De större mötena har flera uppskattat. Vi har därför bestämt att återgå till dessa. Både politiker och medarbetare är inbjudna. Vid det mötet berättar jag gärna mer om den lagstiftning och risk för vite som var skälen till att Östangård-toaletterna byggdes om, såväl som vi kan föra en dialog kring bemanningen och annat som påverkar hur ni mår och upplever er situation.

Ni som jobbar på Östangård i Älvkarleby gör ett beundransvärt jobb, såväl som andra som öppnar upp för att stödja under denna besvärliga situation.

 Jag ser fram emot att få träffa så många som möjligt av er vid vårt dialogmöte.

Ulrika Hjerpe

förvaltningschef Utbildning och omsorg

Älvkarleby kommun

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons