Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte fortsätta med detta förfall

Annons

Varför ser vi fler utslagna människor i samhället? Sjuka som ska stå i givakt på arbetsförmedlingen, även cancersjuka ska stå där och söka jobb, handikappade som inte längre har rätt till assistans på grund av nya regler. Inte är man mindre handikappad eller mindre sjuk för att reglerna ändras.

Jag kan inte påstå att reglerna tidigare var rätt, då många blev förtids/sjukpensionärer kanske helt i onödan. Jag tror att man missade att se till att människor fick ha livskvalitet kvar i livet vilket var Socialdemokraternas styrka i sin framfart under industrialismen.Trygghet och rättvisa har gått förlorad på grund av egoismens framfart (pengar och makt ). Varför väljer vi att hålla denna egoism vid liv när vi kan välja att vara på ett annat sätt? Vi har fler medvetanden än egoismen. Vi har vårt sensitiva jag samt vårt sunda förnufts-jag. Varför inte låta dem få styra mer? Då får alla samhällsmedborgare känna att ”alla ska med” i den nya politik som råder i vårt land. I kvaliteten råder anpassad individuell handlingsplan för att komma till rätta med problematiken hos varje enskild individ. Det kan vara allt från sociala problem till olika rehabiliteringar. Denna individuella handlingsplan som finns är inte individuellt anpassad, den begränsas av regler.

Jag kan inte förstå varför vi inte tillåter oss att vara mer sensitiva och sunt förnuftiga i vårt uttryck i samhället och enskilt. Varför tillåter vi att man sparkar på dem som redan ligger?

Jo, för att vi håller egoismen aktiv genom att vi själva, varje enskild individ, väljer att låta egoismen komma till yttryck hos oss själva! Vill vi fortsätta med detta förfall? Inte jag!

Katarina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons