Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte välja mellan pest och kolera

Annons

I flera år har anslaget för förskolan i Tierps kommun varit nästan detsamma. Samtidigt som antalet barn i verksamheten har ökat. Det innebär att antal kronor per barn har minskat. Tar man hänsyn till inflationen har kronor per barn minskat med 10 procent på en treårsperiod.

Min fru, jag och min 1,5-årige son har märkt av de ekonomiska försämringarna på vår förskola i Örbyhus genom att avdelningar slås ihop flera timmar morgon och kväll. I stället för en lugn avdelning lämnar vi nu till flera olika pedagoger, lokaler och totalt över 40 barn (även om alla inte är där samtidigt). Som argument för åtgärden anförs att man annars inte kan ha tillräckligt med personal under dagen, det vill säga ni får lite kolera men ni slipper pesten. Jag vill dock inte välja mellan kolera och pest, jag vill ha ett fungerande dagis under hela dagen.

En stor eloge ska dock ges till personalen på förskolan i Örbyhus, som gör så gott de kan under de förutsättningar som finns. Personalen är lojal mot arbetsgivaren men för mig som förälder är det dock solklart att dessa åtgärder enbart är av ekonomisk natur.

Nils-Johan Wahlgren,

pappa till Felix, 1,5 år

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons