Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan infartsavgifter ge jobb i Skutskär?

/

In- och utfartsavgifter, eller genomfartsavgifter som de kommer att kallas på andra små orter i Sverige, vilka väntas införa sådana, kommer att gälla från och med i dag, 1 april, i Skutskär.

Annons

Avgiften i Skutskär kommer att kallas för infartsavgift och ska motsvara den i Stockholm sedan tidigare införda trängselskatten.

Dock räknar man på trafikledarhåll i Skutskär med att avgift endast ska komma att tas ut under kontorstid på vardagar. I de tomma cellerna i polisens lokaler, intill kommunalkontoret, riggas nämligen övervakningsskärmar upp som ska ge jobb åt ett antal personer, som nu blivit övertaliga på kommunens kontor.

Dessutom kommer bemanningen att behöva förstärkas på polisstationen i Skutskär. Indragning – eller nedläggning av denna kan nu helt avskrivas. I stället kommer nu i dag, 1 april, två specialutrustade fordon med bemanning att stå klara för tjänst vid stationen. ”Vi kommer att prioritera jakten på eventuella avgiftssmitare”, framhåller man. ”Intäkter därifrån ser vi som ett glädjande tillskott för hela vårt distrikt”, säger tillförordnad platschef vid stationen.

Själva övervakningskamerorna är dock försenade men kommer att levereras och monteras direkt i dag, 1 april, av ett övervakningsbolag som tillhandahåller dessa. De kommer att monteras vid länsgränsen i norr och i närheten av friskolan intill Älvbodaområdet vid infarten söderifrån till samhället. Beräkningar visar att även ett 40-tal personer inom vården i Älvkarleby, som riskerat att bli uppsagda och avgå får bibehålla sina tjänster med hjälp av infartsavgifterna, vilka kommer att ge kommunen större intäkter och därmed kommer omvårdnaden av bland annat även de äldre att vara tryggad.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons