Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan jordens undergång vara något positivt?

Annons

21 december 2012 ska jorden gå under. Det befarar en del profeterande olyckskorpar. Varför det kan man undra?

Mayaindianernas gamla kalender slutar precis det datumet. Många är det som redan lever i stor oro och grubblar över tillvarons elände.

Ångesten inför framtiden förvärras inför sådana utsagor för man kan ju inte riktigt veta hur det blir. Lidande har det alltid varit på jorden. Om det mot förmodan skulle komma att hända något kanske det är i en positiv riktning. Början på något helt nytt, det kanske händer någonting ännu mer häpnadsväckande och spännande än vad vi hittills varit med om.

22 december 2012 kanske det blir som i sagans värld. Tänk om gudinnan vid Rådhustorget får liv och skrattande reser sig upp i samma stund som Vallpojken förnöjsamt börjar spela på sin flöjt och stadsträdgårdens musicerande änglars toner ljuder över land och hav. Allt för att välkomna en vänligare värld som vi alla får leva i. En värld där Auroras ljuvliga morgonleende sprider sitt skimmer och lyser upp i varje dunkel vrå. En dag när vi inte behöver ängslas längre, inte oroa oss för någonting. Då kommer vi alltid att ha varandra.

Det kan inte vara fel att få dagdrömma om en bättre värld. Hoppet är det sista som överger en människa sägs det. Och visst vill vi leva, visst vill vi leva och hoppas. Visst vill vi ha våra drömmar.

Kaspera Magnusson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons