Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan kommunen göra om bravaden?

Annons

Redan 2006 påtalades för Gävle kommun angelägenheten av att äldreboende anpassas för dem som inte längre vill bo kvar i lägenheten, bostadsrätten, radhuset eller villan.

Då behövs en boendeform med ett större antal lägenheter – utan trösklar – och med tillgång till grundservice, matsal, rum för sammanträden samt några mindre rum att boka för bridgespel med mera.

Det bör också finnas gästrum att hyra vid besök av barn och barnbarn. Parkeringsplats ej att förglömma. Detta avser en mellanform av boende innan man kommer till ett kommunalt boende när man har svårt att sköta sig själv.

Angelägenheten av denna boendeform har påtalats redan 2006, även 2007 samt 2008 och mötts av förståelse.

Någon planering med byggstart har ej kun-gjorts. Det har från början påtalats att mark måste reserveras i väntan på byggstart. Men inte ens denna enkla åtgärd tycks ha utförts.

Bygget måste ju ligga inom närområdet till centrala delar i Gävle. Det får ej bli för svårt att deltaga i Gävles kulturliv, bibliotek, teater, konserthus, ombyggda Stortorget med mera.

Ombyggnaden av Stortorget gick från beslut till start inom ett á två år. Låt se om kommunen kan göra om den bravaden med äldreboendet!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons