Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan vi inte bo kvar i Sätra?

Jag vill ha ett svar från politikerna hur ni tänker! Gunghästen i Sätra stänger. Det krävs inte särskild avancerad matematik för att räkna ut att det sedan inte kommer att finnas platser till alla de barn som börja på förskolan i höst.

Annons

När mina barn ska börja i höst har vi stått i kö i över ett och ett halvt års tid för att kunna känna oss trygga med att få en bra förskoleplats till våra barn. Nu visar det sig att vi inte kommer att få plats på något av de ställen vi sökt och orsaken är att alla barn som går på Gunghästen har förtur till platserna som blir på Majgården och Pingeltorp.

Sedan är det syskon till barn som redan går som ska in och vi står utan plats!

Vi har gjort många besök på olika förskolor runt om oss och kom fram till tre förskolor som vi kunde tänka oss att lämna det dyrbaraste vi har till. Vi har fått besked att vi troligtvis inte kommer att få plats på någon av dessa ställen så efter ett och ett halvt års köande återstår nu att lämna våra barn på dagis där det inte alls känns bra för mig som förälder att ha mina barn.

Flera har samma problem, att de till hösten står utan plats på förskolor som ligger på okej avstånd från hemmet och som känns bra.

Återigen ett oerhört kortsiktigt sparande. Var ska man satsa om inte på samhällets framtid? Har även förskoledilemmat blivit en klassfråga? Kan man inte bo kvar i Sätra om man vill ge en god start i livet till sina barn?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons