Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kom ut i verkligheten ni också!

Annons

Ni, som bokstavligen sitter på facket, Kommunal Mitt, kom ut i verkligheten och se hur det fungerar!

I dagens hemtjänst handlar det om att vi ska vara så lång tid som möjligt hemma hos kunden, det är vad Omvårdnad får betalt för. Därför ifrågasätter jag å det allvarligaste, om inte ni borde överlåta era stolar till kompetenta företrädare för oss som jobbar i verkligheten och som behöver ha lojala fackrepresentanter. Helt uppenbart lever ni i en egen liten bubbla, när ni på vår ”sittning” om det nya schemat, som genomdrivits utan att personalen fått ha synpunkter, har mage att säga att ”vi ska strunta i tiden, vi ska bara göra insatsen”! Och detta får ni säga oemotsagda av den ledningspersonal som deltog i ”sittningen”. Jag kan nu via media, informera er om att effekten av schemat blev precis som personalen insåg; sjukfrånvaron är större än någonsin, det kryllar av vikarier och kunderna (pensionärerna) är missnöjda med denna verklighet.

Men, sitter man i knä på politiker och chefer, i stället för att kämpa för de medlemmar som stöder er med sina höga fackavgifter finns inte längre något/någon för oss medlemmar att anförtro oss åt och förlita oss på. Det måste vara höjden av hyckleri att delta i manifestation mot besparingar inom Omvårdnad, och där säga sig kämpa för rättvisa och solidaritet; när ni sedan, som på ovannämnda ”sittning” kan ifrågasätta vad rättvisa är, det ska väl ni veta!

Jag, och många med mig, vill på grund av ovanstående gå ur facket, men i tider som dessa vågar vi inte!

Sanningsälskare


SVAR DIREKT

Vi är en motkraft som kämpar för er

Bäste sanningsälskare! Vi beklagar att du är besviken på hur Kommunal arbetar. Vi vill försöka att förklara hur vi ser på det du beskriver.

”Bokstavligen” sitter vi inte så mycket som du vill antyda. Vi arbetar för att medlemmarna, de flesta med låg lön, ska få bättre arbetsvillkor och högre lön i förhållande till det allmänna löneläget.

Vi upplever det felaktigt att du antyder att ”vi sitter i knä på politiker och chefer”. Vi är faktiskt en motkraft och en medlemsorganisation som försöker se till att arbetsgivaren följer lagar och avtal. Men vi sätter inte lönerna. Vi beslutar inte heller hur arbetsscheman ser ut.

Vi vill korrigera ditt påstående om att ”vi ska strunta i tiden”. Jag tror vi var tydliga när vi beskrev att den tid som ni skulle bortse från var gångtiden. Om tiden inte räcker till för kundbesöken ska detta meddelas till närmaste chef.

Gällande det nya schemat är vi inte ense med dig. Vid ett möte med personalen fick vi information om att de fått lämna synpunkter på hur schemat skulle se ut.

Du tar upp rättvisa – vad är rättvisa? Det beror på vem du frågar. Är lönerna rättvisa? Vad är rättvisa scheman? En del vill arbeta på obekväm arbetstid. Är det då rättvist att de inte får göra det?

Vi kommer att fortsätta kämpa för hemtjänstpersonalens arbetsvillkor och att människovårdande arbete bör värderas minst lika mycket som andra yrken.

Du är välkommen att kontakta oss för synpunkter, förslag och frågor när du helst önskar.

Anette och Hanna

Kommunal Gävle

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons