Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommer de att misslyckas igen?

Annons

I Aftonbladet härom kvällen fanns det två artiklar om funktionshindrade människor. I fredags skrev en upprörd Jenny Wennberg om en av artiklarna som handlade om en person som har bakbundits i 25 år. Det Jenny missade var att ställa den självklara frågan, hur ser det ut för funktionshindrade personer i Gävle?

Den andra artikeln handlade om en person som frusit ihjäl på en av Attendo Cares gruppbostäder. Attendo Care fick skarp kritik från Socialstyrelsen för dödsfallet och det var det andra dödsfallet på den gruppbostaden inom mindre än ett år.

Livskvalitén för minst 30 utvecklingsstörda kommunmedborgare i Gävle har lagts i händerna på samma Attendo Care. Från februari 2011 ska dessa människor vara med och bidra till företagets vinster. Attendo Care har redan haft ett misslyckande i Gävle kommun. Företaget fick lämna det uppdraget efter att ha misskött det. Det hindrade inte Omvårdnad Gävles tjänstemän och lydande politiker från att ta tillbaka Attendo Care. Nu ska företaget få chansen att misslyckas igen och tyvärr är det aldrig politikerna som betalar det höga priset.

Vid förra valet stod inte Socialdemokraterna i valstugorna och berättade att de skulle inleda en privatisering av omsorgen. Tvärtemot sa de att Gävle, en rik kommun, hade råd med bra skola och omsorg.

Jag undrar nu, i valtider, då vissa predikar emot privatiseringen av vård och omsorg.

Var finns de? Var finns de röda Socialdemokraterna? Tydligen inte i Gävle. Finns de över huvud taget?

Jag kan vänta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons