Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompetensen finns redan

Annons

Angående jämställdhetssatsningen i Hofors kommun så tror tydligen Hans Backman att det är han och Folkpartiet som fixat detta (Arbetarbladet 12 juli).

I Gävleborgs läns jämställdhetsutskott har man länge vetat att det gått trögt med jämställdhetsfrågan i Hofors kommun. Varför det hänt så lite vet jag ej, men det har utbildats sex genuspedagoger i kommunen för ett antal år sedan. De fick inte stöd och gehör för sina idéer, tydligen. De skrev ihop kommunens jämställdhetspolicy som Anita Drugge presenterade. Men sedan...?

Nu finns tre genuspedagoger anställda inom kommunens förskola och skola – en rektorsassistent, en lärare vid Björkhagsskolan som forskar i ämnet, tror jag, och en som blir arbetslös vid nattis nedläggning.

Kompetensen finns inom kommunen. Ett gott råd är att ni ansvariga börjar med att utbilda ledningen i kommunen, politiker och tjänstemän på alla nivåer. Det finns stoppklossar och jantelag inom alla områden.

Till Hans B vill jag påpeka att jämställdhet ej enbart är avhängig kön och betyg, utan i högsta grad handlar om klasstillhörighet/ekonomi, och den blir inte bättre av den politik som nuvarande regering bedriver.

Till sist hoppas jag att Feministiskt initiativ (Fi) återuppstår till nästa val så att framför allt unga, medvetna tjejer har något alternativ att rösta på.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons