Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Korsnäs är värre än skarven

Annons

Visst ser jag skarven som ett stort problem för allmänheten, särskilt för dem som bor i området.

Men argumentet att familjer brukar bada i den lilla viken som finns på just Båkharen och att det annars är en populär ö att ha en pickninck på visar hur lite vi nöjer oss med i Gävle. Utsikten är en fabrik och vattnet är otjänligt.

Att bada i den viken kan man lika gärna göra nu som förr. För om du blir skitig av det på land eller av det som kommer från Korsnäs’ utsläpp, spelar troligtvis inte någon större roll.

Ta en tur med båt in till området vid oljekajen på Korsnäs och se på det vatten och skum som kommer därifrån – då ser ni snart att det kanske finns större saker att oroa sig för än lite fågelspillning på några öar och lite lukt.

Att prata om Korsnäs på detta sätt tystas ofta ned, men någon gång måste det vädras ut och bli känt hur det ligger till med det ”renade” vattnet.

Eftersom jag själv känner många som arbetar i fabriken och jag själv har gjort det vet jag av erfarenhet vilket ”hysch-hysch” det är om alla gånger det skummar över, som utsläppen blir för stora och så vidare.

Den skada som Korsnäs orsakar i våra vatten är säkerligen större än det skarven, sälen och yrkesfiskarna tillsammans gör.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons