Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs och försök förstå bättre...

Annons

SVAR TILL

”Thomas”,

10 mars

Är det inte dags att sluta skylla på Socialdemokraterna. De borgerliga gick ju till val 2006 på att rätta till den förda S-politiken.

Under de här fyra åren har den kritiserade bidragspolitiken endast inneburit att bidragen flyttats över från behövande till de rika.

När protesterade Alliansen i landsting och kommun över höjda högkostnadsskydd eller höjda avgifter över huvud taget?

Inget i min insändare är fel men jag håller med Thomas om att ohälsotalet är högst bland lågutbildade och lågavlönade. Det var ju också anledningen till min insändare.

Det är märkligt att inte Thomas förstår att en höjning av läkemedelskostnaderna med 400 kronor drabbar den med en pension om 12 000 kronor hårdare än den som har en inkomst på 100 000 kronor och mer. Min redovisning av de avgifter som höjts var ett inlägg mot Attefalls påstående i debatten om jobbskatteavdraget, att pensionärer har lägre levnadsomkostnader än den som arbetar. Det har inget som helst att göra med vem som orsakat kostnaderna.

Kan Thomas förklara för mig varför pensionärer ska betala högre skatt än de som tjänar 40 000 kronor och mer, den som tjänar 40 000 kronor och mer ska ha ett högkostnadsskydd, rika människor ska ha en högsta omvårdnadsavgift, rika människor ska ha bidrag till städkostnader?

Den sjukaste argumenteringen för detta är att man ska minska svartjobben. Den som anlitar svart arbetskraft begår ett brott och ska bestraffas för detta.

Om vi är överens om att ohälsotalet är högst bland lågavlönade ska väl bidragen riktas till dem och i så fall sänkta avgifter och högkostnadsskydd. Det har vi råd med om vi i stället inför ett inkomsttak för erhållande av högkostnadsskydd. Fördelningspolitik har borgerliga politiker aldrig förstått.

Läs och försök förstå bättre.

KGS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons