Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt danspaviljongen vara en danspaviljong

Annons

Visst är den fin! Danspaviljongen i Regementsparken. Så här på långt håll och i vackert gryningsljus. Men ”skenet bedrar” brukar det heta och detta är inget undantag. Andra bilder visar några detaljer på ett smygande förfall av en av pärlorna bland Gävles kulturminnen.

Bakgrunden till dessa bilder är att på tisdagskvällar i juni och augusti så dansas det till swingmusik för femte året i rad.Detta ingår som en del av GRRC:s (Gävle Rockin’ & Rollin’ Club) dansutbud och riktar sig till allmänheten och medlemmar som gått kurser i lindy hop, balboa, fox eller bugg. Och att som en av alla fixarna till dessa swing-kvällar få åse det accelererande slitaget och chanseringen av den fina danspaviljongen är sorgligt.

Men för att börja med något positivt. Gävle kommun har vid två tillfällen bidragit med träolja som vi masserat in i det underbara parkettgolvet som finns i paviljongen.

Danspaviljongen an- vänds nu också som förråd! För fastkedjade stolar som ibland används. De skämmer helhetsintrycket av danspaviljongen och förtar den gamla karaktären som byggnaden har. Dessutom inbjuder de som synes inte till alltför kreativa övningar.

Dansgolvet är nästan fyllt med stora tunga parksoffor, sådana som är gjorda för att stå ute på marken. Oskyddade vassa stålrörskanter repar och river dagligen i det gamla fina parkettgolvet.

Dessa utomhusbänkar borde ha sin givna plats utanför och kring danspaviljongen. Där kunde de då också göra nytta som sittplats åt de många boulespelare som under sommarmånaderna använder sandytan runt paviljongen för sitt spel.

Undertecknad har mer än en gång skurat bort de intrampade resterna av potatismos, ketchup och senap från halvätna mosbrickor från golvet. Det har även hänt att vår musik väckt en i en soffa tungt sovande medborgare.

Framför trapporna finns nu bara sand som särskilt vid fuktig väderlek följer med upp på parkettgolvet. Där det naturligtvis gör stor skada. Några meter närmast trapp- foten borde beläggas med grövre gårdsgrus som inte kan fastna under sulorna utan snarare bidrar till att skona blir renare.(Rampen som leder upp till paviljonggolvet undantagen.)

Avslutningsvis; Bort med skräpet!

Låtdanspaviljongen vara en danspaviljong.

Håkan Englund,

en av swingkvällfixarna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons