Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt nu sjöarna återfå sin glans

Annons

Jag har skrivit om sjöarna i Bomhus förut, Rudsjön, Kastsjön och Per månsviken. Dessa sjöar var i sin tidigare glans en idyll för oss alla Bomhusbor och även många andra. Vintrar anglades det och pimplades. På somrarna hade en klubb för radiostyrda båtar en av sjöarna som deras. Där stod många barn och vuxna och beundra deras byggen. Det badades och fiskades. Men tyvärr kan dagens barn inte förstå att det ens gått att fiska där. Man kommer inte fram till sjöarna och om man kom fram skulle man inte se en sjö utan ett träsk. Men nu har man tagit del av kommunens satsning på Lillhagsskolan. I renovering och ombyggnad ingick även att det skulle röjas upp vid en av stränderna och det skulle läggas i bryggor och göra det allmänt vackert. Kommer det att stanna där eller kommer kommunen och Korsnäs fortsätta att muddra och göra det fint runt sjöarna? Vet inte vem som har vattendomen på sig, kommunen eller Korsnäs.

Jag hoppas verkligen att någon inser vilken fin idyll som ligger där och väntar på att få komma fram. Varför nu inte satsa på att röja ner skogen (sly) runt sjöarna och lägga muddermassorna över det och anlägga gräsmattor, bänkar med mera. Bomhus skulle blomma upp igen och bli ett attraktivt ställe. Vattenkvaliteten är ju kanon. Dalälven kommer vattnet ifrån. Låt nu sjöarna återfå sin glans. Ska man fiska nu och man bor här måste man ta bil en timme till närmaste sjö, hur sjukt som helst. Förut gick man dit som barn och fiskade. Kommunen eller Korsnäs kan väl ta en titt på Lillsjön som även hör ihop med dessa sjöar. Där har vi i Lillsjöns vänner muddrat och anlagt gräsmattor. Mycket populärt ställe för dagis och skolor. Där badas det och leks och solas. Men det har vi bekostat själva. Tror att vi alla skulle tjäna på att få ordning på dessa sjöar.

Så låt oss hoppas att någon inser potentialen med detta. Vi boende har omöjligt råd att själva återställa dem. Det är tillräckligt svårt att få Lillsjön att gå runt. Tacksam om kommunen eller Korsnäs kan svara och berätta vad det finns för planer.

MS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons