Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Låt oss hundägare få en rastgård i Skutskär

Annons

Varför ska det vara så svårt för Älvkarleby kommun att anordna en kommunal rastgård i Skutskär för oss alla hundägare i kommunen!

Vi är många hundägare som inte har någon plats att träffas för att släppa våra fyrbenta vänner. En plats där vi även kan umgås med varandra.

Det skulle kunna bli en samlingspunkt för alla hundägare i kommunen, där man kan utbyta tankar och ideér och lära känna varandra och lära oss mer om våra hundar.

Man skulle till exempel kunna ta en gemensam promenad med våra hundar till olika utflyktsmål första söndagen i månaden.

Man skulle även kunna ha lite allmänlydnadsträffar, utställningsträffar och rasinformation för dem som tänker köpa hund.

Vi är många hundägare i kommunen som efterlyser en kommunal hundrastgård. Det skulle bli en trevlig och social plats för oss hundägare och våra hundar där vi kan knyta kontakter samt att våra hundar får nya vänner. I de flesta kommuner har man rastgårdar.

En bit av planen mellan Siggebodavägen och före detta Willebrands skulle vara ypperlig för en sådan rastgård.

Kostnaden blir ringa, marken sköts om ändå med gräsklippning av kommunen så där blir det ingen extra utgift och hundlatrin finns det även där. En engångskostnad för stängsel/staket är det enda som kommunen skulle behöva bekosta. Kanske ett projekt för arbetslösa ungdomar/äldre att få det i uppdrag att sätta upp stängsel/staket?

Låt oss hundägare få ett positivt besked!

Marianne Westin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons