Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lätt val mellan ful gubbe och ung amazon

Annons

Apropå den fåniga undersökningen om att vackra män har lättare att få jobb, än vackra amazoner. Att det skulle bero inte minst på det avundsjuka systerskapet, så kan jag tillägga en viktig observation! På mina två senaste arbetsplatser har kvinnorna totalt dominerat. Den förrförra bestod av 20 kvinnor och så lilla jag. Den senaste av 40 kvinnor i varierande åldrar och jag och tre pojkar till.

Den förrförra, ett kommunalt dagis, är den absolut sämsta arbetsplats jag vistats på i hela mitt liv! Av flera tusen. Som konsult.

Att kvinnor kan vara så ogina mot varandra var i och för sig ingen överraskning för mig, men detta ställe bestod av ständiga intriger och konflikter med psykosociala problem som följd. Och jag, man som jag inte motvilligt anser mig vara ännu, skulle bara inte sticka upp, för då minsann skulle inte mindre än ”fan ta mig”.

Min senaste arbetsplats, en kommunal låg- och mellanstadieskola, kommunal friskola faktiskt, var inte mycket bättre än den förra.

De dominerande tankarna är absolut inte jämlikhet och jämställdhet, kan man nog enkelt säga. I valet mellan en ”ful gubbe” och en ung amazon, är valet inga problem, säger alla mina kollegor.

Ola Ohlsson, småföretagare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons