Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyssna på oss

Annons

Ettans buss går förbi Nynässkolan och letar sig vidare genom centrum för att komma till Brynäs. Där finns den av somliga politiker hyllade Stenebergsskolan. Och en friskola. Sitter man kvar på bussen kommer man efter en liten stund till Källmursskolan. Vill man åka vidare så långt det går kommer man till ännu en skola: Lillhagsskolan. Tänk om det vore så klokt att vi som bor i Gävle verkligen hade valmöjligheter i den kommunala skolan. Det visade sig att Solängen inte gick att välja för boende på Nordost – skolan var redan full. Hur skulle man välja då?

Det visade sig att Stenebergskolan valdes av ett fåtal, trots att politiker framhållit vilken satsning man gör på denna skola. Hur resonerade majoritetspartierna i Barn- och ungdomsnämnden utifrån målet att attrahera och behålla elever i den kommunala skolan? Man glömde bort att ta reda på vilka skolor föräldrar och elever väljer. Våra val kan höra ihop med kultur, engagerade pedagoger med god kompetens och skolledare med förmåga och vilja att utveckla en skola!

Ni politiker: De beslut ni tagit om skolnedläggning framstår inte som särskilt kundorienterade. Mantrat kommer säkert att upprepas av ordföranden om minskade elevkullar och förbaskade friskolor.

Lyssna på oss brukare och tro på oss när vi genom val visar vilka skolor (kommunala) som håller hög kvalitet. Väljer vi skola utifrån att politikerna tagit bort realistiska alternativ skapas problem. Det synliggörs i det kaos som verkar råda i den kommunala Montessoriskolan på Nynäs.

Fritt skolval

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons