Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mål på var tionde hörna, tack

/

Annons

På måndagens sportsidor i Gävletidningarna spekulerar GIF-backen Daniel Theorin kring hur Gefle IF med lite tur skulle kunnat vara med och kriga i den absoluta serietoppen i den allsvenska fotbollsserien. Han räknar upp ett antal stolp- och ribbtäffar som skulle ha kunnat resultera i mål och då, i stället för uddamålsförluster eller oavgjorda matcher, givit önskade segrarpoäng.

Emellertid handlar GIF:s tabelläge (oväntat bra – grattis!) inte bara om tur och otur utan faktiskt också om skicklighet och oskicklighet. Framför allt lyser oskickligheten igenom när det gäller att ta vara på de målchanser som hörnsparkar i allmänhet anses vara.

När detta skrivs, några timmar innan Gefle IF på hemmaplan möter Hammarby, har man tilldelats 131 hörnsparkar och gjort mål på av dem. Detta är inte otur, det är i högsta grad oskickligt och man kan onekligen undra vad GIF egentligen ägnar sina många träningstimmar åt, för inte är det då åt att träna in några effektiva hörnsparksvarianter.

Ingen kan begära att Gävlelaget ska vara lika effektivt på hörnsparkar som Göteborgskamraterna var mot GIF – då de, om jag minns rätt, tilldömdes tre hörnor och gjorde mål på två av dem – men ett mål på var tionde hörna är väl inget orimligt krav. Då skulle GIF ha gjort ytterligare 11–12 mål så här långt i serien och Daniel Theorin och Sportens reporter skulle inte behöva spekulera i tur eller otur utan kunnat konstatera faktum: GIF skulle ha gjort (före Hammarbymatchen alltså) 33–34 mål och verkligen krigat om de ädlaste medaljerna.

Skyll alltså inte på otur, träna i stället på sådant som kan förbättras, kraftigt förbättras.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons