Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man är inte duktig om man arbetar sjuk

SVAR TILL ”KE”, 16 december

Annons

Jag vill börja med att beklaga din frus bortgång. Det är ofattbart när nära och kära slits från oss i livet och all mening plötsligt försvinner. Jag hoppas att många läser din insändare och får sig en tankeställare.

Personligen är jag alltid hemma när jag är sjuk och tror att många av den ”yngre” generationen tänker så. Däremot när jag tittar på min mors generation (40- och 50-talisterna) så är inställningen att man går och arbetar trots att man är sjuk och jag har många gånger hört att ”jag har bara varit hemma två gånger på 25 år”. Det är ungefär som att man är duktig om man går och arbetar trots att man är sjuk och det är för mig helt ofattbart. Hur kan ett arbete vara viktigare än hälsan själv?

Som många kanske vet blir man dessutom sjukare om man håller igång och inte låter sjukdomen läka ut. Sedan är många för snåla för att vara hemma men hur kan pengar vara viktigare än hälsan? Det är, som du säger, ingen som tackar en för det och dessutom riskerar man att smitta andra. Kommer det sjuka medarbetare till jobbet blir man inte glad.

Sist jag var till frissan hörde jag att hon var väldigt förkyld och hade lust att säga till henne att hon skulle vara hemma och vila. De som träffar så många kunder varje dag.Jag blev så klart smittad och låg sjuk i över en vecka och sedan var resten av familjen sjuka och med en nyfödd bäbis är det inte det roligaste. Nej, sluta vara dumdristiga. Är man sjuk stannar man hemma både för sin egen men också för andras skull, punkt slut!

Hoppas du, trots allt får upp livsgnistan igen och kan se någon liten tjusning med julen.

Men allting måste få ha sin tid. Tiden läker alla sår sägs det och det kan jag hålla med om men ärren finns alltid kvar. Men på något konstigt sätt lär man sig att leva med det.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare
Annons