Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man får räkna med skotrar på skoterleden

Annons

SVAR TILL

”Gunvor”,

7 februari

Så kom det. Det oundvikliga inlägget när snöskotrar förs på tal. Jag känner igen det sedan tidigare och jag är nästan säker på att du ”Gunvor” har skrivit gällande detta ämne förut. Gällande skoteråkarna i Åmot som ämnet berör kör de på en avlyst bana som de dessutom har för avsikt att flytta ifrån för att inte störa omgivningen. Vilket Gunnar informerar om till personen som blivit störd av åkandet. Ren information helt enkelt och inte särskilt syrligt. Mer syrligt finner jag att ditt inlägg är och särskilt din inställning till oss som har ett brinnande motorintresse.

Vad gäller skidåkningen funderar jag hur du tänker där. Åker man skidor i ett skidspår stöter man på sin höjd på en skoter där skoterleden korsar skidspåret och nån rusningstrafik med skoter existerar knappast. Möjligtvis kanske man möter skotern som används för att preparera skidspåren, för hör och häpna, man använder skotrar till det också. Åker man skidor på skoterleden vilket man har full rätt att göra, får man nog räkna med att stöta på skotrar. Men i det fallet kan nog även du räkna ut att man saknar all rätt att klaga om skoterförarna visar respekt och kör efter gällande regler vilket de flesta av oss gör.

När du säger att motorsporterna blir allt mer omoderna kan jag bara be dig att läsa på i ämnet innan du yttrar dig. Motorerna utvecklas ständigt för att bli mer bränsleeffektiva och bullerkraven blir allt hårdare inom racingen. Miljöbränsle används i allt större utsträckning och nu är även elfordonen på verklig frammarch.

En underökning visade till exempel att skid-VM i Åre producerade mer växthusgaser och förbrukade mer fossila bränslen än vad Svenska rallyt gjorde vid samma tidpunkt. Kan vara värt att nämna.

Björn G

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons