Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man kan inte lagstifta mot pengar och girighet

Annons

’’Den nakna sanningen,’’ korruptionen i sjukvården som kostar samhället miljarder varje år.

Vi anses ha världens bästa sjukvård och är världens sjukaste människor.

I slutet på 80-talet kom antidepressiva läkemedel, då ökade sjukskrivningarna drastiskt. De så kallade ’’lyckopillren’’, som gör mer skada än nytta. När man granskar biverkningar av dessa läkemedel i läkar-Fass förstår man att människor blir sjuka av alla dessa läkemedel.

Sedan kan man lägga till neuroleptika och narkotikaklassade sömnmedel – då toppar vi ligan. Läkar-Fass kan alla läsa på apoteket.

Det är allmänt känt att läkare har betalt av läkemedelsföretagen att skriva ut läkemedel och tiga och hålla tyst om biverkningar för patienterna.

Sånt skriver man avtal med läkemedelsföretag om och får gåvor som tack, mutor och bestickning.

Inom psykiatrin lever läkarna i symbios till 100 procent med läkemedelsföretagen. Där vill man absolut inte att patienterna ska sluta medicinera och bli friska.

Att patienterna blir sjuka och dör av alla biverkningar bryr man sig inte om, eftersom det är den egna plånboken som styr. Pengar och girighet kan man inte lagstifta mot. Minst 400 dör varje år och flera tusen blir skadade, det är fler än i trafiken, där vill man ha nollvision. Var finns nollvisionen i sjukvården? Hur länge har samhället råd med denna rundgång av skattemedel i systemet?

Maj-Britt Grundvall Hellström, företagskonsult

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons