Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man säger att detta är en demokrati

Annons

I mina stilla funderingar undrar jag vad demokrati är för något. Man far runt i världen och krigar och dödar en massa människor för att införa demokrati.

En gång i tiden for korsriddarna runt och dödade alla som inte var kristna, men inte blev världen mera kristen av den anledningen.

Man säger mig att vi i Sverige har demokrati. Här jagar man ut sjuka människor att jobba och nekar dem den ersättning som de är berättigad till av sjukförsäkringen, som är betalt av skattemedel. Om det ska vara demokrati så vill jag hellre kalla det för bedrägeri och samtliga försäkringskassor runt om i landet kan anses som medskyldiga till detta bedrägeri.

Man minskar även ersättningen till arbetslösa trots att det finns pengar. Är det demokrati?

I Tyskland på trettiotalet och under andra världskriget då ansåg man att sjuka och handikappade bara var en belastning för samhället, men de kanske inte hade samma sjukförsäkring som vi har.

Om demokrati är att inte ha råd med skola vård och omsorg, då kan man väl anse att demokrati inte är något att stå efter.

Jag undrar hur det är i diktaturen Vitryssland. Har de har samma besvär där som här?

Snart blir det väl modernt med en liten fyrkantig svart mustasch under näsan också.

Mina kära politiker, av vilket slag ni vara må, när ni sitter vid ett väl dukat bord i kväll, så skicka en tanke till de som inte har mat för dagen och de som inte ens har tak över huvudet.

Ett mänskligare samhälle efterlyses.

Tack för mig

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons