Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många upplänningar reser till Gävle

Annons

SVAR TILL

”De starka slår ut de svaga”,

10 maj

Det är mycket glädjande för UL att fler väljer att resa med Upptåget och fler än UL vågat hoppas till och från Gävle. Med ett ökat resande följer också efterfrågan på fler förbindelser och i detta sammanhang är det viktigt att komma ihåg att det är många upplänningar som reser till Gävle för att arbeta eller studera. Om fler Upptåg kan köras till Gävle får dessa resenärer en bekvämare resa utan att behöva byta till buss i Skutskär.

När det gäller stationerna i Norduppland har UL i beställningen till Trafikverket föreslagit att en tur norrut inte ska stanna vid stationerna Mehedeby, Marma och Furuvik från och med 11 december 2011. Den aktuella turen körs klockan 06.50 från Upplands Väsby och 07.56 från Tierp och skälet är att UL vill förlänga den turen så att slutstationen blir Gävle i stället för Skutskär. Tyvärr finns inte tid nog att både stanna vid alla stationer och sedan avgå söderut från Gävle klockan 08.30 vilket är nödvändigt för att den fortsatta trafiken ska fungera. Det är givetvis beklagligt att de resenärer som i dag reser från Mehedeby klockan ockan 08.03 och Marma klockan 08.06 får en försämring men samtidigt är det ett stort antal resenärer som får en förbättring.

12 juni kommer ett entreprenörsbyte att ske för driften av Upptåget då DSB Uppland tar över från SJ. Tvärtemot vad insändarskribenten skriver bestämmer inte DSB Uppland den framtida turtätheten för Upptåget, det är UL som också i fortsättningen svarar för det. UL:s ägare har i ägardirektiv till UL ett mål att fördubbla resandet med kollektivtrafiken fram till år 2020 och som ett led i detta är UL:s förhoppning att öka antalet tågturer i Norduppland i framtiden.

Upplands Lokaltrafik

Sture Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons